Thuiszorg opent deuren met mobieltje

443 336 admin

Elke thuiszorgorganisatie kent ze: cliënten die hun voordeur niet kunnen openen. De medewerkers van de organisatie zijn dan aangewezen op sleutels die ze van en naar beheeradressen moeten halen en brengen. Dat kost tijd die beter aan zorg kan worden besteed. Om dit probleem aan te pakken heeft Thuiszorg Rotterdam het qKey-systeem beproefd.

Met het systeem van Ubiqu openen de thuiszorgmedewerkers de deuren via een app op hun ‘normale’ mobieltje. De betreffende cliënten, hun familie en mantelzorgers kunnen de deur gemakkelijk openen met een sleutelhanger met uniek gecodeerde chip. Het systeem werkt met een elektronische cilinder in het deurslot en een elektronisch kastje in huis, dicht bij de deur. Via een Bluetooth-verbinding met de telefoon, controleert het kastje of de juiste toegangsrechten op de telefoon aanwezig zijn. Op deze manier kan heel precies ingeregeld worden wie, wanneer toegang tot een bepaalde woning heeft.

Positieve reacties
Thuiszorg Rotterdam heeft het qKey-project van september 2012 tot augustus 2013 in twee wijken beproefd. De meeste cliënten, thuiszorgmedewerkers en ook de woningcorporaties oordelen positief over het systeem. Per medewerker bleek ruim een half uur per dag bespaard te worden omdat er geen sleutels meer gehaald en gebracht moesten worden. Thuiszorg Rotterdam overweegt dan ook serieus om het systeem te gaan invoeren, als eerste in Nederland.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy